14/06/20 ~ Παράταση προθεσμίας! Δήλωσης συμμετοχής στην εξέταση του μαθήματος “Περιγραφική και Επαγωγική Στατιστική”

Όσοι φοιτητές παρακολούθησαν το μάθημα Περιγραφική και Επαγωγική Στατιστική κατά τη διάρκεια του τρέχοντος εξαμήνου και δεν προχώρησαν έγκαιρα στη δήλωση συμμετοχής στην εξέταση του μαθήματος, έχουν το δικαίωμα να το πράξουν μέχρι και την Τετάρτη 17 Ιουνίου!

Παρακάτω επισυνάπτεται η αρχική ανακοίνωση που περιέχει τις σχετικές οδηγίες για την πραγματοποίηση δήλωσης συμμετοχής στην εξέταση του μαθήματος.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Ρέθυμνο 29-5-20

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Οι φοιτητές/τριες που έχουν το μάθημα ΄ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ KAI ΕΠΑΓΩΓΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ’ θα πρέπει να έχουν υπόψη τους τα εξής:

1. Το μάθημα περιλαμβάνει εξέταση Προφορική, Διαδικτυακή, στο πλαίσιο του λογισμικού ΖΟΟΜ, το οποίο όλοι σας έχετε εγκαταστήσει στους Ηλεκτρονικούς σας Υπολογιστές, Laptops κτλ., με Ομάδες των 7 ατόμων. Ένας έκαστος φοιτητής, που ολοκληρώνει την εξέτασή του μαζί μου, υποχρεωτικά και άμεσα πατάει το κουμπί Leave Meeting και αποχωρεί πάραυτα από την τηλεδιάσκεψη, χωρίς να ρωτάει εκείνο το βαρετό και χρονοβόρο «μα πόσο μου βάλατε κ. Καθηγητά…». Όσοι φοιτητές δεν έχουν Η/Υ, το λογισμικό SPSS 23, το λογισμικό STATA2, γραμμή internet και ακουστικά, είναι τεχνικώς παντελώς αδύνατον να εξετασθούν. Επίσης, όσοι αποκρύβουν το πρόσωπό τους από τον εξεταστή, αλλά και από τους υπόλοιπους εξεταζόμενους, είναι αδύνατον να εξετασθούν. Θέλω να ξέρω ποιόν εξετάζω και ποιο ακριβώς είναι το όνομά του, όπως το έχει δηλώσει στη Γραμματεία του Τμήματος με την εγγραφή του. Nicknames, παντός τύπου υποκοριστικά, και παραποιήσεις του πρωταρχικού, αυθεντικού ονόματος που έχει δηλωθεί στη Γραμματεία, δεν πρόκειται να ανεχθώ. Τελειώνοντας, θέλω να τονίσω το εξής: Για να εξετασθεί κάποιος, εκτός από τις παραπάνω πρόνοιες, θα πρέπει να μου το δηλώσει έγγραφα, αποστέλλοντάς μου, υπογεγραμμένη την ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, η οποία θα αναρτηθεί στο ELEARN και θα την κατεβάσετε από εκεί. Αφού την υπογράψετε, όσοι θέλετε να εξετασθείτε, και μόνον εκείνοι/ες , θα πρέπει να την αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του εργαστηρίου Κοινωνικής Στατιστικής και Πολιτικής Έρευνας (labpolep@gmail.com). Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ θα πρέπει ταυτόχρονα να κοινοποιηθεί και στη Γραμματεία του Τμήματος (κ. Ουρανία Κορναράκη και κ. Γεωργία Κουκουράκη).

2. Η εξεταστέα ύλη, στο μεγαλύτερο μέρος της, αναφέρεται στο κόκκινου χρώματος βιβλίο του Διδάσκοντα ‘ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ SPSS ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ’ Εκδόσεις ΖΗΤΗ, Θεσσαλονίκη, (2011). και είναι η εξής:

Τα κεφάλαια 1,2,3,5,7,8,10,11,14, 15,  και 16.

3. Τις Εργαστηριακές Ασκήσεις 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, και 8 , με το SPSS. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προετοιμασθείτε ‘τρέχοντας’ τις αντίστοιχες στατιστικές διαδικασίες πάνω στα data sets που είναι τύπου .sav .

4. Τις Εργαστηριακές Ασκήσεις 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, και 8 με το STATA. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προετοιμασθείτε ‘τρέχοντας’ τις αντίστοιχες στατιστικές διαδικασίες πάνω στα data sets που είναι τύπου .dta.

5. Μην αποθαρρύνεστε. Να προσέλθετε στις εξετάσεις. Αυτά που είπαμε στη διάρκεια του εξαμήνου, αυτά και θα εξετάσω.

Ο Διδάσκων

Βασίλης Δαφέρμος,
Καθηγητής Κοινωνικής Στατιστικής Π.Κ.,
Διευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνικής Στατιστικής και Πολιτικής Έρευνας